ProBono1

Elnökséget választott a ProBono Szenior Klub

A klub 2019. január 29-i ülésén először Dr. Szabados Gyula adott tájékoztatást a tavalyi megalakulás óta eltelt elmúlt félévi eredményes tevékenységről.

Azután ismertette a nagykanizsai idősügyi klubok 2019. évi működési támogatására vonatkozó pályázati felhívás tervezetét és ehhez kapcsolódóan a már múlt év szeptemberében elfogadott Támogatási Szabályzatból adódó és a pályázat benyújtásához szükséges aktuális feladatokat.

ProBono2

A felhívás az önkormányzat költségvetésének február 14-i elfogadást követően kerül megküldésre a klubvezetőknek.

ProBono3

Dr. Szabados Gyula tájékoztatást adott a „Nagykanizsa, nagy család” Program tervezett, szeptember végi nyitórendezvényének támogatása érdekében a klub és a Szenior Hírportál által tavaly novemberben benyújtott, és az első fordulón sikeresen túljutott pályázatról. Ennek során a nagykanizsai és keszthelyi Tescoban a február 17-ig tart a vásárlói szavazás, melyen 3 szervezet között dől el sorrend a felajánlott 400 ezer, 200 ezer és 100 ezer Ft-os díjakért. 

Kérte a klubvezetőket, hogy a tagságukkal együtt támogassák a vásárláskor kapott zsetonnal ezen pályázat sikerét! A felhívás itt található:

ProBono plakat

Ezután került sor a Klub Elnökségének megválasztására.
A Klub elnöke Karosi Lászlóné, helyettese Gerencsér Györgyné, a média- és sajtófelelőse Móritz István, míg titkára Dr. Szabados Gyula lett.

ProBono4

A ProBono Szenior Klub a város idősügyi klubjainak vezetőiből, közéleti személyiségéből álló szervezetként határozta meg magát, melynek célja, hogy elősegítse Nagykanizsa és térsége lakosságának hiteles tájékoztatását az időskori aktivitás értékeiről, a városban működő idősügyi klubok széleskörű tevékenységéről, koordinálja ezen és a céljaival egyetértő csatlakozó szervezeteknek a közösségi, társadalmi részvételét, ennek fejlesztését. A Klub tagsága természetesen bővülni fog, hiszen várják a tagjaik sorába a városért konkrét tevékenységgel valóban tenni akaró különböző szervezetek vezetőit is.

ProBono5

A klub titkára ezután ismertette a 2019–24 évekre szóló „Nagykanizsa, nagy család” Program 5 kiemelt célcsoportját, a stratégiai elképzeléseket, melyre vonatkozóan áprilisig várják a különböző javaslatokat, ötleteket. (a Programról, a felhívásról, az előkészítés egyes fázisairól a Szenior Hírportál az Egészséges Nagykanizsát! menüpont alatt folyamatosan tudósít majd.)

ProBono6

Ezután szó volt a január 28-i Szeniorok Táncestjéről, s a klubtagok az sikeres szervezésért és a hangulatos estért elismerésüket fejezték ki a rendezvény szervezőjének. 

A klub ezután- a Szeniorok Táncestjén elmaradt bálra jelentkező több mint 60 főre tekintettel úgy döntött, hogy február 25-én megrendezi a Nagykanizsai Szeniorok I. Farsangi Bálját a Honvéd Kaszinó nagytermében és a bál szervezésére felkérte a Klub elnökségét.

ProBono7

Az ülés végén a klub értékelte a tavaly december végén meghirdetett ProBono Szenior Rekreációs Napok első, január 13-i rendezvényének tapasztalatait, rendkívül sikeresnek minősítve azt. Mivel várható, hogy a következő alkalmak során a januári 161 fős résztvevői létszám többszörösére fog nőni, ezért a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében konkrétan meghatározta az előzetes jelentkezéshez kapcsolódó határidőket is.