2019. december 6. péntek
Miklós, Döniz
Mikulás napja

Tisztelt Időskorú Polgártársaim!

Köszöntöm Önöket Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzat Idősügyi Tanácsának - az Új Európa Alapítvány és az EUROHÁZ 2000 Egyesület támogatásával megvalósult - új hírportálján.

Örömmel számolok be e honlap létrejöttéről, amelyet Önöknek, Önökért hoztunk létre és amelyen, bízom benne, hamarosan otthonosan tájékozódnak majd.

Nagykanizsa Önkormányzata mindig is kiemelt feladatának tekintette, hogy tevékenyen segítse az idős emberek boldogulását, társadalmi aktivitásuk megőrzését, szükség esetén a róluk való gondoskodást. Az Európai Parlament és Tanács döntése alapján 2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve volt. Ez a kezdeményezés még inkább felhívta a figyelmet az aktív időskor lehetőségére és fontosságára.

Európa-szerte egyre hosszabb ideig élünk és szerencsére többségében egészségesebben is töltjük időskorunkat. Emiatt nemcsak az idősek, hanem a családok és a közösségek számára is nagyon fontos, hogy az idős emberek megleljék szerepüket, hasznosságukat és élményeiket. Célunk további intézkedéseket hozni a nagykanizsai idősek lehetőségeinek támogatására, például a foglalkoztatás, az egészségügyi ellátás, a szociális szolgáltatások vagy a felnőttképzés területén. E törekvés része ennek a honlapnak a létrehozása is, amely az Önök – az idősebb generáció – tájékoztatásán túl a digitális esélyegyenlőségüket is biztosítja.

A Szenior Hírportál azokról az eseményekről, hírekről ad tájékoztatást, amelyek az Önök életéről szólnak, Önöknek fontosak lehetnek, mindennapjaikat befolyásolják. Kérem, Önök is tiszteljenek meg bennünket véleményükkel és az Önöket érdeklő témákat is írják meg a szerkesztőknek az szenioroklapja @ gmail.com címre!

Honlapunk küldetését megidézve és Önöknek jó egészséget, tevékeny, szép időskort kívánva Wass Albert soraival zárom soraim:

„Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be... Minden embernek kell legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való...”
(Wass Albert)