2019. december 6. péntek
Miklós, Döniz
Mikulás napja

Találkozások: Nagykanizsa, Hevesi Sándor Művelődési Központ, Széchenyi tér 5-9.
Hónap első hétfőjén: Találkozások 16 órai kezdéssel
Őszi-téli időszakban (jan., febr., márc., okt. nov. dec.) találkozások 15 órakor

Fogadónapok: A hónap második, harmadik és negyedik hétfőjén 10-11-ig.
Nagykanizsa, Hevesi Sándor Művelődési Központ, Széchenyi tér 5-9.


2016. január 04. (hétfő, 16 óra) 2016. évi programterv egyeztetése a tagsággal

2016. február 01. (hétfő, 16 óra) „Ellenőrizd a nyakad és változtasd meg az életed! –a pajzsmirigy okozta betegségek és ezek megelőzése” címmel ingyenes előadás, előadó: Dr. Bálint Tünde, Kanizsa Dorottya Kórház szakorvosa (résztvevők száma: 118 fő).

A pajzsmirigy működéséről, betegségeiről, valamint a megelőzésről halhattak előadást az érdeklődők a Nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület szervezésében a HSMK-ban. A pajzsmirigy a szervezet alkalmazkodóképességének szerve. Leggyakoribb betegségei pedig a túl, vagy alul működés, amelyek mindkét esetben súlyos tünetekkel járhatnak, többek között erről is beszélt dr. Bálint Tünde endokrinológus. A megelőzésre serdülőkorban, illetve a várandósság ideje alatt kell leginkább odafigyelni, hangsúlyozta a doktornő.

„Sajnos mondhatjuk, hogy népbetegségről van szó. Tudni kell, hogy Magyarország négyötöd része mérsékelten jódhiányos, legsúlyosabb a helyzet Zala és Fejér megyében. Ebből is adódik az, hogy megyénkben nagyon gyakran fordulnak elő pajzsmirigy betegségek, többek között a golyva, a strúma és ennek talaján a göbös pajzsmirigy megbetegedések.” - dr. Bálint Tünde Melinda, a Kanizsai Dorottya Kórház belgyógyász endokrinológus adjunktusa.

2016. március 07. (hétfő, 16 óra) „Nők szerepe a társadalomban” címmel ingyenes előadás, előadó: Dr. Kaszás Gizella, Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyesületi tagok nőnapi köszöntése, utána a Bankpalota Étteremben vacsora (65 fő).

Prevenció. A Szívbetegekért Egyesület folyamatosan szervez felvilágosító előadásokat, legfőbb célkitűzésük ugyanis a megelőzés.
Mit üzen az átélt élmény? Egy életút tapasztalatai. Ezúttal Dr. Kaszás Gizella tartott előadást, aki a múlt - jelen - jövő útvesztőiben próbálta elkalauzolni hallgatóságát. Léteznek lelki fertőzések – fogalmazott bevezető gondolataiban a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója. Két olyan gyakran használt kifejezésre utalt előadásában, mint a „bárcsak...” és a „mi lesz, ha...”. „Azért nagyon sokszor használunk ilyen asszociációt, igaz? Ez mindenképpen egy jövőre orientált gondolat, tényleg nem tudjuk, hogy mi lesz, ha – majd a holnap fogja eldönteni. De az a holnap nincs. Mert mindig és mindenkor csak a jelen van. A pillanat, amiben élünk.” - fogalmazott a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A másik súlyos kifejezés, a "bárcsak...". A múltba visszatekintő, sokszor haragot kiváltó kifejezés. A szakember hangsúlyozta: az embernek valójában nem külső korlátai vannak, hanem ezek saját énünkön belül vannak. Hegedűs Györgyné, a szervező egyesület elnöke úgy véli, a hasonló, egészségmegőrzést szolgáló programokra nagy szükség van: „Mi nem csak a Művelődési Házban tartjuk a prevenciós előadásokat, hanem iskolákban is. Tehát középiskolákba megyünk előadásokat tartani, de ugyanakkor mi már pici korban, óvodában is megkezdtük a prevenciót.”

2016. április 04. Közgyűlés, éves szakmai és pénzügyi évértékelő, Hevesi Sándor Művelődési Központ (33 fő).

2016. április 16. (szombat, 10:00) Csónakázó-tó, Gyógynövénytúra szalonnasütés, Göncz József gyógynövénygyűjtő

2016. április 21-24. „Alkoss te is közösséget” ifjúsági program, Erdélyi fiatalok fogadása

2016. május 28. Pünkösdi hagyományőrző rendezvény hagyományőrző programokkal, Csónakázó-tó, Látóhegy

2016. június 23-26. „Alkoss te is közösséget” ifjúsági program, Nagykanizsai fiatalok látogatása Erdélybe

2016. szeptember 05. (hétfő) nyári szünetet követő első megbeszélés, előkészületek a Szív Világnapja nagyrendezvényre.

2016. szeptember 26. (hétfő) „A Szív Világnapja” 2016

2016. október 22. (szombat) „Alkoss te is közösséget” ifjúsági program

2016. november 12. (péntek) Jótékonysági Bál az egyesület munkájának támogatására

2016. december 05. (hétfő) Mikulás ünnepség

2016. december 17. Karácsonyi ünnepség